Salades

Groente-salade
Ingrediënten (voor vier personen):
- 200 g spinazie, andijvie of (boter)sla
- 1 paprika
- 1/4 komkommer
- 2 tomaten
- 100 g sperziebonen of kikkererwten
- 4 eieren
- lactosevrije fêta of oude kaas (in blokjes)
- 4 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
Bereiding:
Kook de eieren tot ze hard zijn. Snijd de groenten en kaas. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een slakom en sprenkel daar de olie en azijn overheen.

Salade niçoise met aardappel of speltpasta
Ingrediënten (voor drie personen):
- 6 middelgrote aardappelen of 75 g speltpasta
- 370 g tonijn uit blik
- 4 eieren
- 200 g sperziebonen
- 250 g cherrytomaten
- groene olijven (+/- 20, naar smaak)
- 100 g botersla
- 2 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 tl mosterd
- basilicum
Bereiding:
Kook de aardappelen of speltpasta, de eieren en de sperziebonen. Halveer de cherrytomaten. Verwarm de tonijn en cherrytomaten in een wok. Voeg alle ingrediënten behalve de botersla toe en verwarm even mee. Serveer de salade niçoise en de botersla apart.

Snijbonen-salade
Ingrediënten (voor vier personen):
- 400 g snijbonen
- 2 paprika’s
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 2 eieren
- 80 g oude kaas (in blokjes)
Bereiding:
Kook de eieren tot ze hard zijn en kook de snijbonen ongeveer 10 minuten. Snijd de overige groenten en kaas. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een slakom. Deze salade is lekker zonder olie of slasaus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb